dinsdag 5 november 2013

Multitasken?


Je herkent het vast wel...soms is het druk, druk, druk. Er is van alles wat we willen doen en er zijn natuurlijk ook dingen die we moeten doen. Ik merk op zulke momenten ook de neiging op om zo veel mogelijk dingen tegelijk te doen, multi-tasken. Het lijkt zo efficiĆ«nt maar is het heel vaak niet. 
Het zorgt bij mij voor veel onrust, een druk hoofd, en dus voor stress. Ook onderzoek heeft aangetoond dat onze hersenen veel moeite hebben met verschillende taken tegelijk. De hersenen moeten steeds switchen tussen de verschillende handelingen, waardoor veel energie en concentratie verloren gaat.

Uit een studie aan de Western Washington University blijkt dat we heel wat minder prikkels registreren uit onze omgeving wanneer we multitasken. Tijdens het onderzoek reed een clown op een eenwieler over de campus. 75 procent van de proefkonijnen die aan het bellen was tijdens hun wandeling had het ludieke personage niet eens gezien. Ook al kan je rondkijken tijdens het bellen, je hersenen registreren je omgeving gewoonweg niet (of toch veel minder) Bron: Huffington Post.

Probeer de komende tijd eens om niet te multitasken. Doe de dingen die je moet doen juist met bewuste aandacht. Merk het verschil......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten