dinsdag 28 mei 2013

Nature quest

De natuur is voor mij een belangrijk bron van rust, van inspiratie en van energie.
In het Hemelvaartsweekend heb ik dat meer dan ooit ervaren. Ik heb een nature quest gedaan. Een nature quest is oorspronkelijk een overgangsritueel van kind naar volwassene. Een gebruik van veel natuurvolken. In Amerika wordt het veel gedaan als onderdeel van coachtrajecten, voor  zelfontwikkeling of als leiderschapsontwikkeling o.a. georganiseerd door Denise Linn, bekend van Soulcoaching en het boek Quest.
In Nederland wordt het georganiseerd door Nature Quest, o.a. solo-quests maar ook leiderschaps-quests.

Voor mij was het een spannende uitdaging, ik ben niet zo'n held wat betreft buiten, alleen, slapen.
We verzamelden op een mooie plek in Nederland. In kleine groepjes hebben we onze doelen voor het weekend geformuleerd en aan het einde van de dag zijn we de natuur in gegaan. Een plekje gezocht, een afdakje gemaakt, slaapmat en slaapzak droog gelegd.

En daar was ik dan.....
Op de eerste dag had ik al een mooi inzicht gekregen na een natuurobservatie. Terwijl ik naar een groepje madeliefjes keek en zag hoe er van alles gebeurde op zo'n klein stukje, kwam de epiphany....Neem je eigen plek in! Ai, die kwam binnen, dat is inderdaad iets wat ik vaak niet doe.
Ik maak altijd plaats voor een ander, op de stoep en de weg, in huis maar ook zakelijk en in relaties.
De resterende dagen alleen, in de natuur, heb ik dit thema verder uitgezocht. Gemediteerd, gewandeld, gevast (onderdeel van de quest), veel geslapen en de natuur gevoeld.
De natuur gaf me rust en kracht. Ik voelde me steeds sterker worden, rustiger en ik begon mijn eigen plek steeds meer in te nemen.
Het slapen in de natuur was heerlijk, koud en nat maar niet eng! Ik kon ook hier mijn eigen plek in nemen.
Zondagmiddag eindigde de quest, weer terug naar de anderen en weer terug naar huis. Een prachtige ervaring rijker, sterker en rustiger.
Sindsdien ben ik weer veel buiten, weer of geen weer, om de kracht en de rust van de natuur te ervaren.
Ik neem mijn eigen plek steeds beter in, op een natuurlijke manier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten