donderdag 16 januari 2014

Opnieuw beginnen

Opnieuw beginnen
2014 is weer begonnen. Een nieuw jaar geeft mij altijd weer het gevoel dat je opnieuw kan beginnen. In september heb ik hetzelfde gevoel, een nieuw schooljaar, een nieuwe start.

Goede voornemens
Deze keer ben ik toch ook gezwicht voor het maken van goede voornemens, ooit had ik me voorgenomen nooit meer mee te doen aan de goede voornemens.....
Vanaf 6 januari drink ik een maand lang geen alcohol en gebruik ik zo min mogelijk suiker. Ondertussen is er nog een 30 dagen challenge bijgekomen nl. de 'plank' (oefening om o.a. de buikspieren te versterken) en een 100 dagen schrijfgong van Shodo (15 minuten schrijven per dag aan de hand van citaten van Etty Hillesum).

Gevolg
Het geeft me een goed gevoel om zo een stuk richting te geven aan mijn dagen en het voelt goed om iets vol te houden en te volbrengen. Discipline was nooit mijn sterkste kant.
Bijkomend voordeel is dat ik me heel goed voel. Meer energie, meer rust en ik voel me vrolijk en opgewekt. Hopelijk verlies ik ook een paar kilo.

Eindeloos opnieuw beginnen
Het is wel grappig dat voor mijn het moment zo uitmaakt om dit in gang te zetten, terwijl je natuurlijk op elke willekeurige dag opnieuw kan beginnen. In mindfulness is dat juist zo'n fijn begrip, eindeloos opnieuw beginnen maar toch is de start van een nieuw jaar voor mij een extra stimulans om het anders te doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten