zaterdag 15 februari 2014

Vervolg-opnieuw beginnen

In mijn eerste blog van 2014 schreef ik over mijn goede voornemens.

Alcohol
De belangrijkste 2 waren geen alcohol drinken en zo min mogelijk suiker gebruiken.
Deze 2 zijn heel goed gelukt. Alcohol drink ik nog steeds niet, en ik voel me daar heel goed bij. Helemaal geen alcohol wordt het niet, ik heb me voorgenomen om alleen bij speciale gelegenheden wat wijn te drinken.

Suiker
Geen suiker gebruiken, bleek moeilijker dan ik dacht. Er zijn dagelijks zo veel verleidingen en suiker zit in veel producten. Ik ben ook echt wel gek op wat lekkers, chocolade en drop staan bovenaan mijn lijstje. De afgelopen 2 weken heb ik weer suiker gebruikt en ik realiseerde me vandaag dat ik me nu al 2 weken niet lekker voel, hoofdpijn en moe en een beetje down. Om te zien of het inderdaad aan de suiker ligt, ga ik de rest van de maand maar weer geen suiker gebruiken. Moeilijk maar de moeite waard om te proberen.

Plank en Schrijfgong
Met de schrijfgong ben ik al na 4x gestopt....dat voelde te veel als moeten en niet inspirerend. Ik vind het heerlijk om te schrijven maar wel als ik het zelf wil! De plank, oefening uit o.a. de yoga om je buik/rug/arm spieren te trainen, heb ik een hele tijd volgehouden. 90 seconden was wel mijn max. Daarna ben ik het weer gaan afbouwen, mijn spieren werden inderdaad sterker, mooi om te voelen dat je zoiets zeker kan opbouwen.

Hoe verder
Wat ik geleerd heb van deze voornemens, is dat het belangrijk is om goed voor mezelf te zorgen. Dat alcohol en suiker niet goed voor me zijn, ik wist het natuurlijk wel maar wilde het eigenlijk niet weten. Verder hou ik niet van 100 dagen uitdagingen, vrijheid en eigenheid is voor mij zo belangrijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten