woensdag 3 april 2013

5 tips voor een leven in balansNet zoals veel mensen ben ik ook steeds op zoek naar de juiste balans tussen werk en prive, tussen van alles doen en ondernemen en rust. De wereld om ons heen is constant in beweging. Er is een niet aflatende stroom van informatie, indrukken, hectiek en activiteiten waaraan we mee willen doen.

Hoe kan je nu in al deze drukte toch rustig blijven en balans houden?
  1. Mindfulness: aandacht hebben voor het hier en nu. Vaak denken we aan het verleden of aan de toekomst, door bewust te zijn van het hier en nu, kan je rust vinden en in balans zijn. 
  2. Dankbaarheid: door dankbaar te zijn voor wat je hebt en niet alleen maar te verlangen naar de dingen die er niet zijn, breng je balans in je leven. Genieten van de kleine dingen in het leven, hier nu op dit moment, helpt om rust te brengen in de hectiek van alle dag.
  3. Geduld: om je dromen te realiseren, veranderingen aan te brengen in je leven heb je geduld nodig. Neem de tijd, verwacht geen wonderen maar oefen geduld en volharding, dat brengt balans in je leven.
  4. Flexibiliteit: Niet alles zal lopen zoals je wil, als je daar flexibel en met creativiteit op kan reageren zal dat helpen om meer balans te brengen.
  5. Lichaamsbewustzijn: Zorg goed voor jezelf, eet goed, slaap genoeg en beweeg genoeg. Accepteer je lichaam zoals het is en probeer dankbaar te zijn voor je lichaam zoals het is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten