maandag 15 april 2013

Mindful schrijven - morning pages

Schrijven is voor mij altijd een mooie manier om rust en inzicht te vinden. Het helpt me om mijn gedachten te ordenen en op te ruimen. Soms zit er zoveel ruis op, in of tussen mijn gedachten dat creativiteit en flow volledig ontbreekt.
Wat mij helpt is een routine van 's ochtends 15 minuten mediteren met aandacht voor de adem en 15 minuten schrijven. Dit zorgt voor rust en ruimte in mijn gedachten.
Het is een variatie op de morningpages van Julia Cameron.
Julia Cameron, auteur van The Artist's way, raadt aan om elke dag 3 morningpages te schrijven. 3 bladzijden tekst, gewoon dat laten komen wat er komt, zonder oordeel, zonder verwachtingen, zonder censuur. Gewoon laten stromen, gewoon laten komen wat nodig is.

Ik doe dit nu een maand en ik voel me rustiger, opgeruimder en creatiever!
Nalezen wat ik heb geschreven doe ik niet, soms is het een samenhangend verhaal maar veel vaker is het onsamenhangend en zijn het losse gedachten, idee├źn en zorgen. Als er iets tussen zit wat echt belangrijk is, schrijf ik het apart nog even op om later uit te werken of over na te denken.
Maar vaak is het vooral ruis....


1 opmerking:

  1. Ik denk dat je 'The True Secret of Writing: Connecting Life with language' van Natalie Goldberg misschien wel een mooi boek voor je is. Dat gaat over de cursussen/workshops die zij geeft waarin meditatie (zitten en lopen) met schrijven gecombineerd worden.

    BeantwoordenVerwijderen